En real skogstur midt på Nesodden

Fellestur

Dato
12. juni kl. 10:20 - 16:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Skogstur
Arrangør
Nesodden Turlag
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

En real runde i skogen fra Jaer skole i øst, via Fjell i vest, Baltsrud i nord og tilbake til Jaer

Vi starter ved bussholdeplassen ved Jaer skole, og stikker rett inn i skogen et lite stykke før vi treffer Kirkestien på vei sydover. På veien vestover mot Granerud tar vi med oss en svipptur oppom Sefjell. Litt syd for Granerud krysser vi Midtveien, og møter etter hvert stien fra Fagerstrand, den følger vi og holder stø kurs nordover inntil vi krysser Fjellveien rett syd for Midtveien. Der går vi bratt opp til dagens hovedpause på Fjell og nyter utsikten vestover, rett vest for Gaupefjell. Videre går turen nordøstover og vender rett øst når vi passerer Baltsrud. Mot slutten av turen kommer vi igjen inn på en del av Kirkestien, og følger denne tilbake til start.

Grunnet lengden er dette å regne som en krevende tur der det er variasjon mellom lette og litt tyngre partier, i og utenfor oppmerket løype, noen sveiper innom vei/skogsvei, skog og hogstfelt. Godt fottøy anbefales da vi passerer noen potensielt våte partier. Med dette får du en skikkelig real tur i skogen, en god runde sånn omtrent midt på Nesoddlandet.  

Lengde: om lag 17 km
Vanskelighetsgrad: Krevende
Oppmøte: Ved buddholdeplassen ved Jaer skole. Det er gode pakeringsmuligheter ved skolen. Det er også mulig å ankomme med buss fra Tangen til Jaer skole (Båt fra Aker brygge: kl. 09:33 med korresponderende buss fra Nesoddtangen og som er framme ved Jaer skole kl. 10:17). På returen kan en ta buss fra Jaer skole tilbake mot Nesoddtangen kl.16:32 og hver time framover.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

DNTs smittevernråd for aktiviteter er laget i henhold til myndighetenes retningslinjer. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. I tillegg er det etablert rutiner for hva turleder og deltaker skal gjøre om de føler seg syke på tur.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Se mer informasjon her: https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/ .

 

En real skogstur midt på Nesodden

En real runde i skogen fra Jaer skole i øst, via Fjell i vest, Baltsrud i nord og tilbake til Jaer Vi starter ved bussholdeplassen ved Jaer skole, og stikker rett ...

Kontaktinformasjon:

  • Hanna Krange
  • Tlf. 93458564

Turledere:

  • Hanna Maria Krange
  • Marianne Kolstad