Helgetur på ski til damvokterboligen ved Katnosa. I hjertet av Nordmarka

Fellestur

Fra dato
5. februar kl. 08:45
Til dato
6. februar kl. 00:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Voksne, Nordmarka, Hyttetur,
Arrangører
Nesodden Turlag, Vandregruppa
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

LØRDAG MORGEN tar vi toget fra Oslo S til Grua med sekk, ski og staver, der venter en maxitaxi, som kjører oss opp til Mylla i Nordmarka. Planen er å gå sørover mot Svartbekken med en avstikker til Bislingen (691 moh) og Bislingflaka, en av Nordmarkas høyeste områder. Hvis det er mye snø, og det også er kjørt skuter utenfor hovedløypene, har turlederne et ønske om å gå deler av turen i skuterspor. Fra Bislingen med utsikt kjører vi nedover mot det lille og hyggelige serveringsstedet Rajebråthytta ved Gjerdingen. Derfra går turen til Katnosdammen forbi Sandvikshytta. Avhengig av vær og føre er dette en tur på 17-20 km. 

Vel fremme samarbeider vi om å fyre i ovnene, bære vann og lage et godt kveldsmåltid. 

SØNDAG. Etter frokost, og etter å ha ryddet og gjort rent etter oss i hytta, går vi som førstevalg over Katnosa og opp den smale skiløypa til Spålen, videre Storflatan, Heggelia og ned til Skansebakken i Sørkedalen. Dette er en tur som blir ca.38 km. Hvis det er mindre snø, blir andrevalget å gå til Kikutstua forbi Sandungen og derfra ned i Sørkedalen forbi Fyllingen. Det går buss fra Sørkedalen landhandel. Hvis det er lite snø sør i marka, kan vi avslutte turen på Stryken og ta toget hjem.

FORBEREDELSE. Dette er en skitur for deg som har erfaring med å gå lengre turer på ski med sekk på ryggen. Det forventes også at man smører skiene selv og at utstyret er klart til bruk når vi starter turen lørdag. Så er selvfølgelig turlederene behjelpelige underveis på turen.

Smittevern:

Det skal være trygt å være på tur med Nesodden turlag. Turlederne følger med på de gjeldene smittevernsreglene i forhold til koronapandemien, og turen kan bli avlyst hvis det ikke er forsvarlig å gjennomføre en overnattingstur. Deltagerne kan ikke ha luftveissymptomer eller være i karantene. Vi oppfordre til god håndhygiene. Det er lurt å ha med sin egen hånddesinfeksjonsflaske i sekken.

UTSTYR. Sekken må ha en ekstra varm genser eller dunjakke til stopp underveis, et sitteunderlag, hodelykt, skismøring og lakenpose til overnattingen på Katnosdammen. Se DNT-utstyrsliste for vinterturer for flere detaljer. Turlederen handler inn mat til middag lørdag og til havregrøt søndag. Hver enkelt må ha med matpakke til lørdag og søndag, drikkeflaske og termos med varm drikke og eventuelt søtsaker til turen. Hold av plass i sekken til å bære litt felles mat.

PRIS. Kostnadene for mat og taxi fordeles på antall deltagere. I tillegg betaler deltagerne for overnattingen. Turen blir arrangert av turledere i Nesodden turlag på frivillig basis.

OPPMØTE. Oslo S kl. 08.45 på perrongen. Tog mot Gjøvik (R30x) med avgang kl 09.02. Hver enkelt sørger for togbillett til seg selv.

Da gjenstår det å si velkommen til ski- og hyttetur i Nordmarka! 

 

Helgetur på ski til damvokterboligen ved Katnosa. I hjertet av Nordmarka

LØRDAG MORGEN tar vi toget fra Oslo S til Grua med sekk, ski og staver, der venter en maxitaxi, som kjører oss opp til Mylla i Nordmarka. Planen er å gå sørover ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Liselotte Krøger
  • Anne Pernille Voll