En real skogstur midt på Nesodden

Fellestur

Dato
12. september 2021 kl. 10:30 - 16:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Skogstur
Arrangør
Nesodden Turlag
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

En real runde i skogen fra Eklund i øst, via Fjell i vest, Baltsrud i nord og tilbake til Eklund

Vi starter ved parkeringsplassen utenfor Eklund, Jaer Ungdomsforening, og følger Kongebråtveien et lite stykke før vi stikker inn i Kirkestien sydover. På veien vestover mot Granerud tar vi med oss en svipptur oppom Sefjell. Ved Granerud krysser vi Midtveien, og møter etter hvert stien fra Fagerstrand, den følger vi og holder stø kurs nordover inntil vi krysser Fjellveien rett syd for Midtveien. Der går vi bratt opp til dagens hovedpause på Fjell der vi kan nyte utsikten vestover, rett vest for Gaupefjell. Videre går turen nordøstover og vender rett øst når vi passerer Baltsrud. Mot slutten av turen kommer vi igjen inn på en del av Kirkestien, og følger denne sydover tilbake til Kongebråtveien og Eklund.

Grunnet lengden er dette å regne som en krevende tur der det er variasjon mellom lette og litt tyngre partier, i og utenfor oppmerket løype, noen sveiper innom vei/skogsvei, skog og hogstfelt. Med høstfarger og godt fottøy, gjerne fjellstøvler da vi passerer noen potensielt våte partier, vil du få en skikkelig real tur i skogen, en god runde sånn omtrent midt på Nesoddlandet. Nøyaktig denne turen har du høyst sannsynlig ikke gått før, så her har du mulighet til å gjøre deg kjent på en ny måte!

Alle turer har obligatorisk forhåndspåmelding via DNT Oslo sine hjemmesider, dntoslo.no. 

Lengde: om lag 17 km
Vanskelighetsgrad: Krevende
Oppmøte: Parkeringsplassen ved Eklund, Jaer Ungdomsforening, Hasleveien 77. Her er det mulig å parkere, ev. kan du ta buss fra Tangen til Jaer skole (Båt fra Aker brygge: kl. 09:33 med korresponderende buss fra Nesoddtangen og som er framme ved Jaer skole kl. 10:17. Fra denne holdeplassen går du videre sørover på FV 156 i om lag 10 min, til du er framme på Eklund). På returen kan en enkelt krysse hovedveien ved Eklund, bussholdeplassen heter Bjørgan. Bussen går mot Nesoddtangen kl. 16:30 og hver time framover.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes

råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

En real skogstur midt på Nesodden

En real runde i skogen fra Eklund i øst, via Fjell i vest, Baltsrud i nord og tilbake til Eklund Vi starter ved parkeringsplassen utenfor Eklund, Jaer Ungdomsforening, og følger ...

Kontaktinformasjon:

  • Hanna Krange
  • Tlf. 93458564

Turledere:

  • Hanna Maria Krange
  • Marianne Kolstad