Hodelykttur til Grimsåsen, Nesodden

Fellestur

Dato
29. oktober kl. 18:15
Alternative datoer

26. november 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksen, Hodelykttur
Arrangør
Nesodden Turlag
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over! Men fortvil ikke, arrangementet har alternative datoer som du kan delta på.

Bli med opp til Grimsåsen i høstmørket med hodelykt!

Obligatorisk påmelding!

 • Oppmøtested: Innerst i Gamle Skolefallvei kl. 18.15.

Vi går inn i skogen på sti sørover. Etter 400 m kommer vi til lysløypa ved Bjørnåsen, som vi følger 400 m før vi kommer til stien som går bratt opp (100 høydemeter) mot selve Grimsåsen (189 moh). Hvis været tillater det, lager vi bål på en av bålplassene på Grimsåsen. Er vi heldige, får vi måneskinn og kan se Bunnfjorden og åsen på den andre siden og hovedstaden. Når vi skal hjem, følger vi Bjørnåsrunden i retning vest, krysser Bjørnåsen ved lysløypa og følger sti ned Kverhusdalen til bunnen av slalombakken, går opp Møllebakken og velger enten lysløypa eller stien tilbake til utganspunktet. Turen er 4-5 kilometer. Hvis det er frost eller mye regn velger vi en mindre krevende tur.

Utstyr:

 • Hodelykt med ladede batterier
 • Gode impregnerte tursko
 • Termos med varm drikke
 • Det du måtte ønske å steke på bål
 • Sitteunderlag
 • Varme klær til å sitte ute i
 • Spikkekniv
 • En vedkubbe hvis du har, eller plass i sekken til litt ved som vi har med. 

Buss 565/575 til Flaskebekktjernet (ca. 500 m å gå til oppmøtested)

OBS:  Obligatorisk påmelding p.g.a smittevernsreglene, det vil si at du trykker på PÅMELD knappen og bekrefter nederst på siden. Så vil få en bekrefteleses mail fra DNT om at du er påmeldt. 

Viktig: 

:Situasjonen rundt smitte av covid-19 er usikker! Turlederne vil følge utviklingen av smitte tett frem til avgang, og endringer kan bli aktuelt. 

 

 • Coronaregler: Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Mer om coronatiltak kan leses under.

 

På grunn av koronasituasjonen er det nødvendig med påmelding. Deltakere som ikke er påmeldt, kan bli avvist dersom turen er fulltegnet.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/.

Hodelykttur til Grimsåsen, Nesodden

Bli med opp til Grimsåsen i høstmørket med hodelykt! Obligatorisk påmelding! Oppmøtested: Innerst i Gamle Skolefallvei kl. 18.15. Vi går inn i skogen på sti sørover. Etter 400 m kommer ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Liselotte Krøger
 • Kristin Friis