Kyststimaraton 2 Bunnefjorden - Varden

Fellestur

Dato
15. august 2020 kl. 08:45 - 17:45
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Nesodden Turlag, DNT Oslo og Omegn , Nordre Follo Turlag , Vestby Turlag , Ås Turlag
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dette er etappe 2 av 4 i Kyststimaraton som går fra Oslo bygrense (Fiskevoll) og til Son.

Det er påmelding på denne turen!

Kyststimaraton 2020 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 forskjellige lørdager – fra nord i Oslo helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder noe høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter.
Husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!
    

Oppmøte innerst i Bunnefjorden kl 08.45

Buss fra Nesoddtangen 07:58 til Fløyspjell. Bussbytte 560/570, sjekk ruter.no

Dette er turen for deg som vil ha en skikkelig utfordring.
Vi skal gå langs kysten fra innerst i Bunnefjorden. Opp mot Knardal, langs kysten og gjennom skogen ned til Brevik brygge, rundt odden og over Glennestrand, forbi isdammene ved Sinding til Blylaget. Derfra videre langs kyststien til Nesoddtangen, der snur vi og følger kysstien vest tilbake til Varden.

Denne turen er 28 km. og vi regner med å bruke ca. 9 timer med noen stopp underveis. Det er mulig å avbryte turen flere steder underveis. Det må forventes et litt høyere tempo en normalt.

Turen er merket krevende pga. av lengden og reltivt høyt tempo

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Kyststimaraton 2 Bunnefjorden - Varden

Dette er etappe 2 av 4 i Kyststimaraton som går fra Oslo bygrense (Fiskevoll) og til Son. Det er påmelding på denne turen! Kyststimaraton 2020 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kristin Friis
  • Fred Larsen
  • Cato Zahl Pedersen