På sporet av Flaskebekkmysteriet

Fellestur

Dato
29. september 2019 kl. 11:10 - 13:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangør
Nesodden Turlag
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

«På sporet av Flaskebekkmysteriet» - Fra «Tjernet» til Nordre Flaskebekk Brygge

Denne kulturhistoriske vandringen er en oppfølger av fjorårets «I enkas fotspor». Vi tar utgangspunkt i en historisk krim – Flaskebekkmysteriet - som utspiller seg på 1920-tallet. Dette var i forbudstida, da smarte spritsmuglere lekte katt og mus med tollere i fjorden på vei til og fra spritbåter ved Færder Fyr.

Turen starter ved «Boligen», som har en sentral plass i boka. Også isskjæring ved Flaskebekktjernet, Ildjernet og Kavringen hører med i fortellingen. Vi skal også høre om vei- og bygningshistorie på 1920-tallets Nesodden, der striden blant annet sto om fartsgrense på 15 eller 25 km. Underveis passerer vi Grøstadbutikken og går Promenadebakken til Strandpromenaden og badehusene, som har en viktig rolle i romanen. Vi avslutter ved Nordre Flaskebekk Brygge. Ta med sitteunderlag, termos og niste da vi legger inn en pause med litt mer fortelling underveis.

Tid: Søndag 29. september kl 11.10 – 13.30.
Oppmøte: Flaskebekktjernet busstopp ved FV 157 kl. 11.10

Turen avsluttes på Nordre Flaskebekk brygge kl 13.30, med mulighet for rutebåt nordover til Nesoddtangen kl 13.46.

Turledere: Bente Fønnebø, Nesodden Turlag og Stein Turtumøygard, Nesodden Historielag

På sporet av Flaskebekkmysteriet

«På sporet av Flaskebekkmysteriet» - Fra «Tjernet» til Nordre Flaskebekk Brygge Denne kulturhistoriske vandringen er en oppfølger av fjorårets «I enkas fotspor». Vi tar utgangspunkt i en historisk krim – ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Bente Fønnebø